Фитнес тест – Ниво на физическа подготовка

You are currently viewing Фитнес тест – Ниво на физическа подготовка

Ние в trenirai.org обичаме фитнес тестовете, затова сме ти подготвили един, с който да измериш нивото си на физическа подготовка. Три упражнения само за три минути.

Фитнес тест – Ниво на физическа подготовка

Има много начини да измерим фитнес нивото си и нито един от тези начини не са свързани с това как изглежда тялото ни, а на какво е способно.

Фитнес нивото на човек се измерва спрямо неговата сила, способността да изпълни повече на брой повторения на упражнение (издръжливост), колко време отнема, за да бъдат изпълнение тези повторения (скорост).

Не на последно място, способността на човек да се възстанови или колко време почивка е нужна преди отново да се натовари физически.

Ако имаме възможност да изпълним дадена тренировка така, че да  ни изведе от зоната ни на комфорт -правим го ! Тогава започваме да берем истинските плодове на тренировките.

Ще ти е интересно :

Нива на физическа подготовка

Този тест разделя нивата на физическа подготовка на 3:

  • I – начално ниво
  • II – средно напреднали
  • III – напреднали (много добро ниво на физическа подготовка)

Фитнес тест

За да разберем нивото на физическа подготовка е нужно в рамките на 60 секунди да изпълним колкото се може повече повторения от дадено упражнение,задължително с правилна форма, за да бъде теста коректен.

Упражненията:

Лицеви опори

Коремни преси

Бърпи

Как да определим фитнес нивото си ?

Всяко упражнение изпълняваме в максимум повторения в  рамките на 60 секунди. Спрямо резултатите си калкулираме точки. Общия сбор точки събрани от трите упражнения ни дава резултат, който определя кое е нашето фитнес ниво.

Фитнес тест - Ниво на физическа подготовка

Например ако успеем да направим:

  • 40 лицеви опори           -> 30 точки
  • 42 коремни преси         -> 30 точки
  • 15 бърпи повторения   -> 10 точки

Общ брой 70 точки. Отговаряме на ниво на физическа подготовка II

Защо фитнес теста е важен ?

Фитнес тест е начин да открием до къде сме стигнали. Както още в началото споменахме нивото на физическа подготовка рядко зависи от това как изглеждаме.

Ако е по-важно за нас да сме силни, бързи и издръжливи, то този фитнес тест ще  ни помогне да следим прогреса си.

Веднъж месечно е достатъчно, за да ни покаже постигнали ли сме развитие.

Какъв резултат постигна ? Какво е твоето фитнес ниво ? Сподели с нас като коментар под публикацията. Ако имаш предложения пиши ни на info@trenirai.org или като лично съобщение в социалните мрежи .  Последвай ни и ни помогни като споделиш тази публикация с близки и приятели, нека достигне до повече хора. Не забравяй…

Тренирай 2. те предизвиква, за да те мотивира !

Светослав Коджаманов

Светльо е фен на интензивните тренировки със собствено тегло и добавена тежест. Обича да изпробва всичко върху себе си преди да пише за него. Истински спортен ентусиаст, който е готов да изпита духа и физиката си, за да достигне до различни изводи, които могат да бъдат от помощ на всички трениращи.

This Post Has One Comment

  1. Анелия К.

    Имам 40 точици в начално ниво съм, въпреки че тренирам от 2 месеца…

Вашият коментар