Тренировка „Няма Проблеми“ – кардио, издръжливост и функционалност

You are currently viewing Тренировка „Няма Проблеми“ – кардио, издръжливост и функционалност

Тренировката е кардио, в същото време за издръжливост и функционалност. Защо се казва „Няма Проблеми“ ? Ами защото след тази тренировка много други ще ти се струват като детска игра и ще казваш просто – Няма Проблеми.

 

Тази тренировка е високо интензивна интервална тренировка. С нея ще натовариш цялото си тяло и ще изгориш огромно количество калории, като това няма да засегне мускулите ти, а по-скоро ще ги развие. Понеже по време на такъв тип тренировка тялото е в етап на кислороден недостиг, след края на тренировката ще изгориш повече калории отколкото по време на самото занимание. И това може да продължи от 24 до 48 часа след нея.

 

Идеята на тренировката е прогресивно натоварване в 5 кръга. Ето от какво се състои  :

  1. 100 метра спринт => 5 бърпи-та => 100 метра спринт
  2. 100 метра спринт => 5 бърпи-та => 10 клека с отскок => 100 метра спринт
  3. 100 метра спринт => 5 бърпи-та => 10 клека с отскок => Коремни преси велосипед (15-20 секунди) => 100 метра спринт
  4. 100 метра спринт =>5 бърпи-та => 10 клека с отскок => коремни преси велосипед (15-20 секунди) => 20 лицеви опори => 100 метра спринт 
  5. 100 метра спринт =>5 бърпи-та => 10 клека с отскок => коремни преси велосипед (15-20 секунди) => 20 лицеви опори => супермен планк (30 секунди) => 100 метра спринт

Почивката между кръговете може да бъде минута или две. Добре е всеки сам да прецени за себе си. Ако след изпълнението на някой кръг се чувствате изключително изтощени удължете почивката. Колкото по-кратка е тя, толкова по-интензивна е тренировката и толкова по-трудно ще се изпълнят повече кръгове от нея.

Ако тренировката ти се струва много тежка. Просто намали някой от показателите и, например вместо 100 метра спринт, нека бъдат 50.

Друг вариант е да не изпълняваш цялата тренировка.Първият път когато тренираш така,  може да стигнеш до 2-ри или 3-кръг.Това си е добро постижение.Просто се опитай следващите пъти да подобриш представянето си.

Ще има и такива, които ще кажат, че тренират така още от детската градина! Няма проблем ! Изпълни 5-те кръга на тренировката и започни отначало.Време е да тръгнеш на училище !

 

Препоръчително е тренировката да се прави веднъж седмично или веднъж на две седмици.Така ще можеш да развиеш издръжливостта си, да разнообразиш рутинните си тренировки или просто да се тестваш и да оцениш прогреса си.


Тренирай - Сам избираш !

НАЧАЛНА СТРАНИЦА<==>OЩЕ ПО ТЕМАТА:

Светослав Коджаманов

Светльо е фен на интензивните тренировки със собствено тегло и добавена тежест. Обича да изпробва всичко върху себе си преди да пише за него. Истински спортен ентусиаст, който е готов да изпита духа и физиката си, за да достигне до различни изводи, които могат да бъдат от помощ на всички трениращи.

This Post Has 2 Comments

  1. Анонимен

    между кръговете има ли почивка?

    1. Минута или две, зависимост от формата и възможностите. Добре е всеки сам да прецени за себе си. Ще редактираме статията и ще го добавим . Благодаря и успех !

Вашият коментар