Пресни Яйца – Как да разберем дали са такива всъщност ?

You are currently viewing Пресни Яйца – Как да разберем дали са такива всъщност ?

Как да разберем дали са пресни яйцата или не  ?

Сигурно неведнъж сте си задавали този въпрос. Яйцата са един от най – полезните и здравословни хранителни източници ,  но ако те не са пресни може да се окажат доста опасни за човешкото здраве. Как да разберем дали са пресни или не ще разгледаме накратко…

Всичко от което се нуждаем за този опит е купа пълна с вода. Поставяме яйцето вътре и следим дали ще остане на дъното или ще изплува.Ето няколко  примера:

1. Пресни Яйца

Яйцето ще падне на дъното на купата и ще остане така легнало на едната си страна.

2.На една седмица

Яйце на седмица ще остане на дъното на купата , но долната (по-широката) част ще се повдига леко.

3. На две-три седмици

Яйце на три седмици все още ще се задържа на дъното балансирайки на горната си част,а долната част от него ще бъде повдигната нагоре. Такива яйца трябва да се консумират колкото се може по-скоро , защото не след дълго стават негодни за ядене.

4.Развалени  

Яйце , което е развалено или вече негодно за консумиране ще изплува на повърхността , като ще се задържи там. Такива яйца не бива да се консумират , те са вече вредни за здравето.

И нещо допълнително :

Как да разберем дали едно яйце е сварено или сурово – Ако яйцето се върти то то е сварено .

 

 

Тренирай 2.0

ОЩЕ ПО ТЕМАТА :

Светослав Коджаманов

Светльо е фен на интензивните тренировки със собствено тегло и добавена тежест. Обича да изпробва всичко върху себе си преди да пише за него. Истински спортен ентусиаст, който е готов да изпита духа и физиката си, за да достигне до различни изводи, които могат да бъдат от помощ на всички трениращи.

Вашият коментар