Хранителни свойства на Кестените

You are currently viewing Хранителни свойства на Кестените

Кестените са много интересна сезонна култура, която може да се открие спокойно от октомври до март. Марио Кръстев се позаинтересува нещичко относно кестените и ние решихме да му отговорим накратко.


Първо Марио пита дали сме чували за супа от кестени.
-Веднага отговаряме, че сме чували даже сме и опитвали.

Марио прочел, че тази супа помага за бързо възстановяване и увеличава силата .
-Такаа, тука бяхме малко затруднени и нямахме готов отговор. Затова почнахме да ровим и търсим, не помогна особено. Тогава поръчахме уникално проучване на стойност 3 милиона лева, които платихме с държавни пари. Резултата от проучването беше, че май не търсим на правилното място. Трябвало да обърнем повече внимание на нашия малък приятел Кестена, а не на водата в която се вари. Ние бяхме озадачени от това откритие и решихме, че дори малко държавни пари сме похарчили.

Та взехме пак да ровим. И виж какво открихме – хранителните стойности на кестена.

Хранителните стойности на кестените отнесени към 100 грама

Хранителни свойства на кестените

Оказа се, че кестена е изключително хранителен, не е много калоричен и е пълен с минерали и витамини.

Другото, което успяхме да научим за кестена е, че по-добре да се третира  като плод и зеленчук отколкото като ядките, като е добре да се съхраняват в хладилник.

Мислихме да ви споделим и някоя рецепта, но няма да взимаме хляба на приятелите ни кулинари : – )

Какво да кажем на Марио. Марио – кестенът е много хранителен и полезен, ако не ти помогне да станеш по-силен, то със сигурност няма да ти попречи, така че си хапвай спокойно и се присъедини към нашата мечта.

Ние също сме приятно изненадани от това, което открихме и определено ще залагаме повече на кестените. Все пак имаме мечта – да станем толкова силни, че да можем да се преборим с катерицата от Ледена Епоха за жълъда : – ) . Мислим, че кестените ще ни помогнат за това.

Хранителни свойства на Кестените

Тренирай - Сам Избираш !
Харесай страницата на Тренирай в Facebook , последвай ни в Тwitter , или ни добави в кръговете си в Google+Начална страница <==> ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Светослав Коджаманов

Светльо е фен на интензивните тренировки със собствено тегло и добавена тежест. Обича да изпробва всичко върху себе си преди да пише за него. Истински спортен ентусиаст, който е готов да изпита духа и физиката си, за да достигне до различни изводи, които могат да бъдат от помощ на всички трениращи.

Вашият коментар