Миш-Маш – протеиновата Бомба, която и баба ти знае

You are currently viewing Миш-Маш – протеиновата Бомба, която и баба ти знае

Миш-маш с извара вместо сирене за една истинска протеинова бомба.

Винаги сме били фенове на българската кухня,затова ти предлагаме една протеинова бомба, която и баба ти 100 процента знае, а именно добрия стар Миш-Маш .

В случая спрямо класическата рецепта сме заменили сиренето с извара, защото  изварата е по-ниско калорична, съдържа по-малко мазнини и повече протеин.

Какво ни е нужно, за да си направим миш-машът трепач:

  • Яйца – 4 бр.
  • Чушки – 200 гр
  • Извара – 200 гр
  • Домати – 300 гр
  • Лук – 1 глава
  • Зехтин – 1 супена лъжица

Има хора, които предпочитат миш-маш без домати. По наше мнение, за да създадем бомбата, която ни е нужна най-важните съставки са яйцата, чушките и изварата.

Преди да пристъпим към готвенето,обаче ще ти е интересно колко точно протеин, въглехидрати, мазнини и калории съдържа бъдещето ни кулинарно творение. Ето ги и тях :Миш Маш Протеиновта бомба - хранбителни качества и калории

Не претендираме за математическа точност.
Ще ти е интересно да прочетеш: Пресни Яйца – Как да разберем дали са такива всъщност ?

А иначе как да сготвим.

Загряваме зехтина, след това добавяме лукът, който е нарязан на ситно. Следват чушките, които също за нарязани предварително на ситно. След като се позапържат добавяме доматите нарязани на едро (ако решиш да си го приготвиш с доматки). Задушаваме ги. Добавяме изварата и разбъркваме. На последно място добавяме яйцата и разбъркваме добре, та да стане един голям миш-маш. Готвим още не повече 2-3 минутки и нашата протеинова бомба е готова.

Количеството е доста, като в китайски ресторант. Можеш да го разделиш на две или колкото порции ти решиш. Ние не се съмняваме, че можеш да се справиш с всичко наведнъж. Та това е, да ти е сладко.

Да не забравиш да ни пишеш после как се е получило, както и можеш да ни изпратиш любимите си рецепти.

 

Миш Маш – протеиновата Бомба, която и баба ти знае

Тренирай 2.0

Светослав Коджаманов

Светльо е фен на интензивните тренировки със собствено тегло и добавена тежест. Обича да изпробва всичко върху себе си преди да пише за него. Истински спортен ентусиаст, който е готов да изпита духа и физиката си, за да достигне до различни изводи, които могат да бъдат от помощ на всички трениращи.

Вашият коментар