Подскоци Звезда (Jumping Jacks) – Доброто Кардио Упражнение

You are currently viewing Подскоци Звезда (Jumping Jacks) – Доброто Кардио Упражнение

Подскоци Звезда или Jumping Jacks е едно от най-добрите кардио и упражнения за крака , които можеш да практикуваш буквално навсякъде.

Какво да знаем за подскоци звезда

Подскоците звезда са много добър избор когато става въпрос за загрявка преди силова тренировка или основно упражнение когато става въпрос за кардио и тренировка за крака.

Подскоците звезда са упражнение, което ще натовари буквално цялото ти тяло. От изпълнението му надали ще придобиеш по-големи мускули, но със сигурност ще подобриш функционалността си.

Колкото по-интензивно изпълняваш упражнението, толкова повече калории ще изгориш и толкова повече ще натовариш бързите мускулни влакна. Изпълнявано с правилният интензитет упражнението ще те натовари така сякаш бягаш.

С две думи просто упражнение, което води до много добри резултати и на всичкото отгоре ти е нужно единствено пространство метър на метър и желание.

Как се изпълнява упражнението :

1. Заставаме изправени, като ръцете ни са поставени встрани от тялото. Това е стартовата ни позиция.

2. Вдишваме.Подскачаме. Едновременно придвижваме ръце и крака. Краката на разстояние два пъти разстоянието на раменете. Ръцете образуват кръгово движение, което приключва над главата ни, като може да се докоснат и дори да плеснем с тях.

3.Издишаме. Връщаме се в стартова позиция като придвижваме ръцете и краката си едновременно.

4.Повтаряме.

Подскоци Звезда (Jumping Jacks) - доброто кардио упражнение-2

Упражнението може  да се изпълнява за време или повторения.

Ще ти е интересно :

Подскоци Звезда (Jumping Jacks) – доброто кардио упражнение

Светослав Коджаманов

Светльо е фен на интензивните тренировки със собствено тегло и добавена тежест. Обича да изпробва всичко върху себе си преди да пише за него. Истински спортен ентусиаст, който е готов да изпита духа и физиката си, за да достигне до различни изводи, които могат да бъдат от помощ на всички трениращи.

Вашият коментар