Бицепс Лицеви Опори | Бицепс Упражнение

You are currently viewing Бицепс Лицеви Опори | Бицепс Упражнение

Бицепс лицеви опори е упражнение със собствено тегло. Участие в упражнението освен бицепса вземат  гърдите , трицепса , предмишницата. Упражнението е комплексно и няма как да изолира само бицепса . Но за разлика от всички други видове лицеви опори при този тип изпълнение се акцентира най- много върху него .

1 . Заемаме позиция за лицеви опори на колене.

Разликата е единствено че опората пада върху коленете, а не върху ходилата.

Ръцете ни са разположени на ширината на раменете.

За разлика от класическите лицеви опори пръстите на ръцете са обърнати към краката, за да можем да натоварим максимално бицепса.

Ако този хват  е труден за изпълнение-разполaгаме  ръцете така, че пръстите ни да са насочени пенпендикулярно на торса. Това е нашата стартова позиция.

2. Спускаме се бавно  като вдишваме. Гърдите ни почти трябва да опрат пода. Държим гърба изправен и лактите прибрани.

3.Бавно повдигаме тялото, като се опитваме максимално да натоварим бицепса. В периода, в който повдигаме тялото до стартова позиция издишаме .

4.Повтаряме .

Тренирай - Сам Избираш

 

Станете фен на Тренирай в Facebook , последвайте ни в Тwitter , или ни добавете във вашите кръгове в Google+

ОЩЕ ПО ТЕМАТА : 

Светослав Коджаманов

Светльо е фен на интензивните тренировки със собствено тегло и добавена тежест. Обича да изпробва всичко върху себе си преди да пише за него. Истински спортен ентусиаст, който е готов да изпита духа и физиката си, за да достигне до различни изводи, които могат да бъдат от помощ на всички трениращи.

Вашият коментар