Трицепсово разгъване със собствено тегло | Трицепс Упражнение

You are currently viewing Трицепсово разгъване със собствено тегло | Трицепс Упражнение

Трицепсовото разгъване е изолиращо упражнение със собствено тегло.

Естествено упражнението може да се изпълни и с  допълнителна тежест, като използваме раница  например.

В случая ни е нужно единствено лост, маса, стол или каквото и да е било стига да е на определена височина от земята и да имаме възможност да поставим ръцете си върху него.

 

 

Колкото по-ниско е поставен лостът или платформата, толкова повече се усложнява упражнението.

1. Поставяме ръцете си върху лоста (надхват). Ръцете ни са на ширината на раменете. Колкото по-близко една до друга поставим ръцете, толкова повече се усложнява упражнението. Гърбът е стегнат, краката изпънати, главата е в неутрално положение. Тялото ни описва 45 градусов ъгъл спрямо земята. Това е стартовата ни позиция.

2. Вдишваме и се спускаме бавно. Внимаваме лактите ни да са стегнати през цялото време и да не се движат, защото това може да бъде опасно. Главата ни може да мине под лоста, като това ще натовари по-добре мускула. Опитваме се да концентрираме цялото натоварване именно в трицепса.

3. Задържаме около секунда. След което с огледално движение се връщаме в стартова позиция. Издишаме. Внимаваме лактите да са стегнати и тялото да бъде балансирано.

За правилно изпълнение на упражнението се иска добър баланс и контрол над тялото.

 

Ще ти е интересно да прочетеш : Кофички на пейка | Трицепс упражнение

 

Трицепсово разгъване със собствено тегло | Трицепс Упражнение

Тренирай 2.0

Светослав Коджаманов

Светльо е фен на интензивните тренировки със собствено тегло и добавена тежест. Обича да изпробва всичко върху себе си преди да пише за него. Истински спортен ентусиаст, който е готов да изпита духа и физиката си, за да достигне до различни изводи, които могат да бъдат от помощ на всички трениращи.

Вашият коментар