Скок на място или кардио упражнението, с което отслабваш

You are currently viewing Скок на място или кардио упражнението, с което отслабваш

Скок на място ?

Да! Не е необходимо да имаш въже или трамплин, за да се възползваш от едно най-популярните кардио и упражнение за крака, с което можеш да отслабнеш и да влезеш форма.

Скачането ще вдигне пулса ти до небесата и ще те вкара в зоната на горене на мазнини по-бързо отколкото предполагаш. Преди да стартираш, обаче се консултирай с  лекар дали това упражнение е подходящо за теб.

В този материал ще разгледаме една разновидност на това кардио упражнения, а именно скок от място:


Как да изпълним упражнението:

1.Скок от място стартираме от изправена позиция. Главата е в неутрално положение.
2.Скачаме вертикално с два крака, като опитваме колената ни да достигнат рамената. Ръцете са неутрални.
3. Връщането в стартова позиция приключва едно повторение.

Ако по време на тренировка упражнението стане прекалено трудно използваме ръцете като стабилизатори и повдигаме колената колкото високо можем, без да е задължително да достигнат до рамената ни.

Защо с това кардио упражнение можем да отслабнем?

  • Тялото ни изгаря 75% от калориите, които сме поели чрез хранене, по време на покой. Ако включим и малко физическа активност, като подскачане нагоре-надолу, и повишим пулса си за период от 10 минути например, ще започнем да отсалбваме веднъж щом калориите които изгаряме станат повече от тези, които сме приели.
  • Когато става въпрос за калории, за да стопим 2 килограма то трябва да изгорим 3500 калории. 10 минути скачане на място ще ни помогнат да изгорим от 130 до 200 калории зависимост от това колко е теглото ни, скоростта с която изпълняваме упражнението и почивката, която ползваме. Съчетано с добър хранителен режим, възможността за по-бързо достигане на целта се увеличава.

Примерна тренировка, в която можем да го включим

Други упражнения, с които може да бъде съчетано :

Ако това упражнение ти е допаднало включи го в тренировката си и го сподели с приятели.

Дай ни предложение за други подобни упражнения, като ни напишеш коментар под публикацията. И не забравяй…

Тренирай
Скок на място или кардио упражнението, с което отслабваш

Светослав Коджаманов

Светльо е фен на интензивните тренировки със собствено тегло и добавена тежест. Обича да изпробва всичко върху себе си преди да пише за него. Истински спортен ентусиаст, който е готов да изпита духа и физиката си, за да достигне до различни изводи, които могат да бъдат от помощ на всички трениращи.

Вашият коментар