(30 дневно предизвикателство) 19 Причини Защо трябва да се предизвикаш поне веднъж

You are currently viewing (30 дневно предизвикателство) 19 Причини Защо трябва да се предизвикаш поне веднъж

30 дневно предизвикателство – да приемеш или не? Все още се двоумиш. Има ли смисъл от него и какво ще спечеля? Защо изобщо хората се предизвикват и защо отказват да го правят? Колко причини са ти нужни, за да се предизвикаш?

В следващите редове ще разгледаме какви са нашите топ 19 причини защо да хвърлиш ръкавицата и да се изправиш срещу себе си в името на предизвикателството, а след като се запознаеш с тях ще си дадеш сам отговор има ли смисъл изобщо да се захващаш или не….

 

1.Ще го подцениш

„Пфф… това ли наричате предизвикателство, правя толкова само за закуска !“ – това ще бъдат част от коментарите след като някой се сблъска с новото 30 дневно предизвикателство.

В много от случаите хората подценяват предизвикателствата, защото  не разбират защо да ги правят или им се струват супер лесни. Понякога се получава точно това, понякога не съвсем. Всички знаем как да увеличим натоварването, така че да ни предизвика. Друг е въпроса дали ни стиска?

2. Ще ти се стори невъзможно

Виждаш и казваш -“ Абсурд! Това не е за мен.“ , без дори да си опитал. Няма начин да няма начин, ето ти една причина да се захванеш. Опитай нещо невъзможно, пък да видим какво ще се получи.

P.S. Ще ни благодариш след 30 дни…

3. Ще ти бъде трудно

Който каквото и да ти говори винаги се стига до този момент. Минава поредният ден от предизвикателството и започваш да се питаш – защо изобщо си губиш времето с нещо подобно. Нужно е да преодолееш това, за да получиш отплатата за пролятата пот. Ако наистина искаш да се предизвикаш, няма да има момент,в  който да ти е лесно. Повярвай!

Ще ти е интересно:

 30 дневно предизвикателство-4-Ще искаш да се откажеш

4.Ще искаш да се откажеш

Та след въпроса – „За како си губя времето изобщо?“ идва и момента, в който си казваш -„Стига толкова!“. Имай в предвид, че това се случва във всеки един аспект от живота ни. След момента, в който вече е много трудно се появява дяволчето на лявото ти рамо, което ехидно ти прошепва-“ Стига толкова, остави я тази работа на някой друг.“ Звучи ти познато нали !?

Ако се откажеш от 30 дневното предизвикателство, вероятността да го направиш с всичко останло, с което се сблъскаш в живота е много голяма.

5.Ще те изкара от комфортната ти зона

30 дневното предизвикателство рядко прилича на тренировките, които правиш в момента. Този тип тренировка е конструирана така, че да не ти бъде комфортно.

Прогресивното натоварване ще те затруднява всеки следващ ден и по средата може и да ти се прииска да не си започвал. Това ще те изкара извън комфортната ти зона. Научи се да не ти е комфортно, защото точно тогава започваш да даваш всичко от себе си (дори повече отколкото си мислиш, че можеш).

 30 дневно предизвикателство- Ще искаш да го смажеш

6. Ще искаш да го смачкаш

Веднъж започнал и преминал през етапите – „изморен съм“, „никак не ми е  комфортно“, „трудно е“ и „искам да се откажа“, идва момента  в които искаш просто да го смажеш. Осъзнал си с какво си се захванал. Ясно е, че е трудно. Но е вече късно! Ти си ядосан и искаш да разбиеш на пух и прах това малко к’пеленце. Е,направи го !

7. Ще станеш по-силен

Ще станеш по-силен физически със сигурност. 30 дневните предизвикателства в повечето случаи увеличават натоварването прогресивно, което няма как да не повлияе на силата ти. Истинска сила, която ще добиеш обаче няма да е физическата, а по-скоро ментална.

8. Ще станеш по-издръжлив

Ако изпълниш едно 30 дневно предизвикателство до край и след това се върнеш на десетия ден, повече или по-малко усилия ще са нужни за изпълнението на задачата ? Защо ли ?

Количеството натоварване измерено в повторения например – ти е отнело х време. След завършването същото натоварване ще ти отнеме по-малко време или ще можеш да поемеш по-голямо натоварване за същия период.

9. 30 дневно предизвикателство те мотивира

Всички имаме периоди, в който просто не намираме смисъл защо да продължаваме. Всичко е еднообразно и ни е все тая дали днес ще дадем максимума от себе си или не – по-скоро не.

Едно предизвикателство може да вдъхне смисъл и да те мотивира да продължиш, да започнеш, да бъдеш по-добър, да дадеш повече от себе си, да бъдеш по-силен.

Понякога не е нужно много.

10. Ще изпълниш цел

Това е страхотно изживяване за всички, които са супер целенасочени. Знаем, че трябва да стигнем от точка А до точка Б за Х време и успяваме – целта е изпълнена. Получаваме вътрешно удовлетворение от добре свършената работа и сме готови за нова цел,нови върхове.

Има друга група хора, за които изпълнението на цел е трудна задача. Винаги започват, но  повечето пъти не стигат до никъде. Може да ти се стори смешно, но изпълнението на едно 30 дневно предизвикатество, може да ти вдъхне увереност и доза самочувствие, че можеш да се справиш с всичко. Така, че не губи време – постави си цел !

Ще ти е интересно:

 

30 дневно предизвикателство - Ще намираш време

11. Ще намираш време

Любимото на всички ни  -„Нямам време“. Тук идва въпросa – нямаш време за кое ? Едно 30 дневно предизвикателство  ще ти отнеме минимум… 30 дни. Замисли обаче колко време на ден ще ти е нужно ?

Все още ли си на мнение, че днес няма да можеш да отделиш 5 или 10 минути, за да се предизвикаш?

Имай в предвид, че отделянето на  5 минути на ден за нещо ново, което не си правил досега може да повлияе изключително положително във всеки аспект на живота ти.

12.Ще планираш

Та тези 5 минути на ден ще те накарат да започнеш да планираш. Ако досега не си го правил може да се окаже доста ползотворно.

Днес ще мога да отделя 5 минути сутрин, утре ще мога да го направя следобед и така ще си направя програма за цялата седмица, а защо не и за целия месец.

Веднъж планирал времето си за изпълнение на предизвикателството много по-трудно е да се отметнеш и да не  го направиш.

13.Ще влезеш в ритъм

След като сме решили колко време ни е нужно и сме планирали кога точно можем да изпълним предизвикателството постепенно ще влезем в ритъм. В началото, ще ни е странно, но малко по-късно ще бъдем изненадани в колко добре смазана машина започваме да се превръщаме.

14. Ще мислиш дългосрочно

Всеки може да възрази,че 30 дни не са никак дълъг период от време и може да би ще е прав. Най-малкото хората, които се отказват когато разберат, че трябва да правят нещо за 30, 90 дни или годиниа. Веднъж изпълнили 30 дневното предизвикателство ще погледнат по различен начин на подобен период от време.

30 дневно предизвикателство-Ще се изправиш срещу себе си

 

15. Ще се изправиш срещу себе си

Който каквото и да ти говори – няма по-силен противник от другото ти аз. Много хора са се проваляли през годините, защото не са успели да победят себе си. През целия период на предизвикателството ще чуваш редовно вътрешни гласове, които ще ти казват – „Не си губи времето“, „Супер трудно е“, „Стига толкова!“.

Ясно ти е, че поддадеш ли се на посланията на на „по-слабото“ ти АЗ, ще бъдеш победен. Парадокс или не бъди по-силен от слабостта си.

Предизвикателството е борба със себе си.  Готов ли си ?

16. Ще разнообрази тренировката ти и ще те накара да продължиш

Скука или плато. 5 серии по 8 повторения и три упражнения за гръб…. Да наистина звучи скучно. 30 дни след началото на предизвикателството ще имаш свежа идея как да продължиш и какво да промениш в тренировките си, за да  прогресираш и да ти е интересно.

17.Ще те накара да започнеш

Ако по някаква причина си спрял да тренираш за известно време  или просто никога не си го правил – да, това е добра възможност да започнеш. Предизвикателствата са конструирани така, че натоварването да се увеличава постепенно.

30 дни е добър времеви период, които ще те помогне и ще бъде причина да изградиш позитивен навик и да започнеш да тренираш редовно.

18.Ще те накара да се състезаваш и да искаш още

Да искаш всеки ден да бъдеш по-добър от предишния. Ако някога ти се случвало да чуеш историята, на някои от големите спортисти, със сигурност си чул да споменават именно това.Да имаш състезателен дух ще ти бъде само от полза, ще ти помогне да не се задоволяваш с посредствените резултати и винаги да искаш още. Поискаш ли още бъди сигурен, че ще го получиш.

Ще ти е интересно:

30 дневно предизвикателство- Защото си заслужава

19. 30 дневно предизвикателство си заслужава

30 дневното предизвикателство може да не те направи най-силният атлет на земята, но ще ти покаже къде се намираш. Винаги най-трудно е да си дадеш  реална самооценка без да се подценяваш или надценяваш.

Заслужава си да опиташ. Заслужава си да видиш на какво си способен и до къде можеш да стигнеш. 30 дневното предизвикателство може и да не е най-добрата форма на фитнес тест или прогресия, може да не е много неща, но каквото и да не е то със сигурност няма да ти навреди.

Това бяха нашите 19 причини защо поне веднъж е нужно да се предизвикаш като ползваш 30 дневно предизвикателство.

Ако имаш възможност да добавиш твоята 20-та причина – каква ще бъде тя ? Добави я като напишеш коментар под статията- кое може да те накара да направиш 30 дневното предизвикателство или какво може да те накара да не го правиш. Очакваме с нетърпение твоето предложение.

Предизвикваме те !

Ще сме изключително благодарни, ако споделиш този материал с приятелите си в социалните мрежи и ни помогнеш да достигнем до повече хора.

  Не забравяй…

Тренирай 2.0 те предизвиква, за да те мотивира

Светослав Коджаманов

Светльо е фен на интензивните тренировки със собствено тегло и добавена тежест. Обича да изпробва всичко върху себе си преди да пише за него. Истински спортен ентусиаст, който е готов да изпита духа и физиката си, за да достигне до различни изводи, които могат да бъдат от помощ на всички трениращи.

This Post Has 2 Comments

Вашият коментар