Класически Клек със Собствено Тегло

You are currently viewing Класически Клек със Собствено Тегло

В упражнението участват бедрата , седалището, прасците и долната част на корема. Това е едно от най-добрите комплексни упражнения за крака

Клекът със собствено тегло би помогнал на трениращия да придобие повече сила и издръжливост , както и заздравяване на мускулатурата в долната част на тялото.

Как да изпълним клек

1.Поставяме краката на ширината на раменете.Можете да поставите ръцете зад врата ( това е така нареченият Затворнически клек ) или да ги изпънете напред като стабилизатори , като те трябва да описват ъгъл от 90 градуса спрямо торса.Това е нашата стартова позиция.

2.Спускаме се надолу  (вдишваме) докато бедрата не застаната в позиция успоредна на пода.Гърбът и гърдите трябва да са изправени , главата да е в неутрално положение.Ако правим клекът с изпънати ръце напред трябва да сме сигурни  че те все още описват ъгъл от 90 градуса спрямо торса.

3.Издигаме тялото (издишаме) , за да се върнем в начална позиция. Продължаваме да държим гърдите и гърбът изправени , както и главата в неутрална позиция.

4.Повтаряме

Кои мускули натоварваме, когато изпълняваме упражнението

Клекове, кои мускули се натоварват

Класически Клек със Собствено Тегло

ОЩЕ ПО ТЕМАТА :

Светослав Коджаманов

Светльо е фен на интензивните тренировки със собствено тегло и добавена тежест. Обича да изпробва всичко върху себе си преди да пише за него. Истински спортен ентусиаст, който е готов да изпита духа и физиката си, за да достигне до различни изводи, които могат да бъдат от помощ на всички трениращи.

Вашият коментар