Фитнес Тест – Коремни Преси

You are currently viewing Фитнес Тест – Коремни Преси

Фитнес тест е начин да измериш нивото си на подготовка, сила, издръжливост, мобилност. Този път залагаме на коремни преси и колко можем да изпълним в рамките само на една минута.

В този материал ще измерим силата и издръжливостта на мускулите ни в коремната област. Те  са изключително важни освен, заради добре изглеждащите плочки към които всеки един трениращ се стреми, а и за стабилността на цялото тяло.

При почти всяко едно движение участие взимат , в по-голяма или по-малка степен, коремните мускули.

Кои мускули взимат участие и биват натоварени по време на изпълнение на коремни преси

Каква е основната ни задача ?

  • Да направим колкото се може повече коремни преси в рамките на 60 секунди.
  • Да проверим къде се намираме

Как да изпълня упражнението( Тук препоръчваме два варианта) :

  • Коремни преси с ръце на главата – военни коремни преси
  • Фриилетикс коремни преси – тук ръцете са изпънати при стартова позиция и са водещи тялото напред по време на изпълнениеto. Краката са свити в колената и прибрани близо до торса, като стъпалата са поставени едни срещу други.

Как да разберем как сме се справили ?

Следвай тази таблица и сподели като коментар своя резултат

Фитнес тест коремни преси - резултати

Ако предизвикателството ти се струва много лесно или просто искаш да добавиш допълнителна съпротива винаги можеш да ползваш жилетка с тежест или ластици.

Тествай способностите си и ни сподели какъв е твоя разултат като коментар. Предизвикай приятел да се тества. Удари ни едно рамо като споделиш в социалните мрежи, вече сме благодарни 🙂

Тренирай 2.0 те предизвиква, за да те мотивира !

Светослав Коджаманов

Светльо е фен на интензивните тренировки със собствено тегло и добавена тежест. Обича да изпробва всичко върху себе си преди да пише за него. Истински спортен ентусиаст, който е готов да изпита духа и физиката си, за да достигне до различни изводи, които могат да бъдат от помощ на всички трениращи.

Вашият коментар