Патешко Ходене – Упражнение за сила и издръжливост

You are currently viewing Патешко Ходене – Упражнение за сила и издръжливост

Патешко ходене

Патешко ходене е упражнение за крака със собствено тегло за сила и издръжливост.

Упражнението натоварва главно – бедрата , седалището и прасците.

Патешкото ходене е добре забравено упражнение използвано в българската армия за тренировка и наказание.

Как да изпълним упражнението

1.Стартовата позиция на патешкото ходене наподобява тази на класическият клек със собствено тегло.Краката са поставени на ширината на раменете.Ръцете са поставени зад главата.Приклякаме така , че бедрата да са успоредни на пода.Това е стартовата ни позиция.

2.Правим бавни крачки първо с единия крак след с това другият крак.Не задържаме дъха си.Вдишваме през носа , издишаме през устата.

3.За разлика от други упражнения, в които броим повторения и серии.Патешкото ходене може да бъде изпълнявано за време, разстояние или изминати крачки.В зависимост от възможностите и целите на трениращият.

Патешкото ходене е идеално упражнение за сила и издръжливост,натоварващо краката.Не пропускайте да го включите в тренировъчната си програма.

Патешко Ходене 


OЩЕ ПО ТЕМАТА :

Светослав Коджаманов

Светльо е фен на интензивните тренировки със собствено тегло и добавена тежест. Обича да изпробва всичко върху себе си преди да пише за него. Истински спортен ентусиаст, който е готов да изпита духа и физиката си, за да достигне до различни изводи, които могат да бъдат от помощ на всички трениращи.

Вашият коментар