Планк | Упражнение за Корем

You are currently viewing Планк | Упражнение за Корем

Планк е упражнение за корем със собствено тегло. Планк е добро изолиращо упражнение за сила и издръжливост укрепващо коремната мускулатура.Може да се практикува навсякъде и от всеки. Не са необходими допълнителни приспособления. Правилно изпълнявано упражнението не носи опасност от контузии.

 

1.Стартовата позиция наподобява тази на лицевите опори.В случая тежестта при ръцете пада върху лактите и предмишницата, а при краката на пръстите.Ръцете са разположени точно под рамената.Гърбът и главата са изправени , а коремът стегнат.

2.Задържаме тялото си в тази позиция колкото се може по-дълго. Внимаваме през цялото време тялото да бъде стегнато.Не задържаме дъха си.

3.След като почувстваме умора и неспособност да задържим позицията по-дълго,почиваме колкото е необходимо, след което повтаряме.

ПланкТренирай - Сам избираш !

Харесай страницата на Тренирай във Facebook , последвай ни в Тwitter , или ни добави в кръговете си в Google+

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Светослав Коджаманов

Светльо е фен на интензивните тренировки със собствено тегло и добавена тежест. Обича да изпробва всичко върху себе си преди да пише за него. Истински спортен ентусиаст, който е готов да изпита духа и физиката си, за да достигне до различни изводи, които могат да бъдат от помощ на всички трениращи.

Вашият коментар