Бягане Совалка | Кардио упражнение

You are currently viewing Бягане Совалка | Кардио упражнение

Совалка е кардио упражнение  за бързина и експлозивност.

Често можете да срещнете това упражнение в тренировките на футболисти и баскетболисти, абе всъщност в тренировките на почти всички спортисти.

Совалката също така, е едно от упражненията които всеки трябва да покрие за норматив при желание да се включи в българската армия.

1.Преди да започнем трябва да определим две точки, които ще измерват разстоянието на нашето бягане – точка А ; точка Б .В повечето случаи разстоянието между точка А и Б е 10 метра, зависимост от вашите цели и възможности можете да го увеличите или намалите.

2.Стартираме от висок старт. Бягаме на спринт разстоянието между точка А и Б. Веднъж достигнали точка Б докосваме обозначената линия. Тук има различни варианти – с ръка или крак. Ние ви препоръчваме варианта с ръка, по натоварващ е !

3.Веднъж докоснали линията на точка Б, без да губим темпо се връщаме към точка А.След като отново достигнем точка А и докоснем линията, това се брои за един пълен кръг .

4.Повтаряме

Бягане Совалка Кардио упражнение - Пример 1

Има и други варианти на това как да тренираме чрез бягане совалка.
В този случай избираме няколко точки, които да са на еднакво разстояние една от друга.Тук започваме както следва

  • Точка А ==> B ==>A
  • Точка А ==> С ==>А

Като финал считаме когато изпълним А ==> Е ==> А

Бягане Совалка Кардио упражнение - Пример 2

Бягане Совалка | Кардио упражнение

Тренирай - Сам Избираш !

Харесай страницата на Тренирай в Facebook , последвай ни в Тwitter , или ни добави в кръговете си в Google+

НАЧАЛНА СТРАНИЦА<===>ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Светослав Коджаманов

Светльо е фен на интензивните тренировки със собствено тегло и добавена тежест. Обича да изпробва всичко върху себе си преди да пише за него. Истински спортен ентусиаст, който е готов да изпита духа и физиката си, за да достигне до различни изводи, които могат да бъдат от помощ на всички трениращи.

This Post Has 2 Comments

  1. Наистина совалката е много добро упражнение за бързина и повратливост. В тренировките по футбол много го ползвахме в ден четвъртък/петък. Аз май съм снимал и видео по темата в моя блог 🙂

Вашият коментар